Керівниця департаменту ОВА, котру поліція викрила у корупції, зробила заяву, назвавши дії правоохоронців «маски-шоу»

Минулого тижня на Хмельниччині працівники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції звинуватили в організації корупційної схеми керівництво департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА. Інформує НГП.

За інформацією поліції, було затримано посередника після отримання та розподілу чергового «траншу» в сумі 18 000 грн за видачу дозвільного документа. Раніше задокументовано отримання ними ще кількох «траншів».

Тоді ж директору департаменту ОДА та його заступникові було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, посереднику – приватному підприємцю – за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 ККУ.

Нещодавно, керівниця департаменту Ганна Богданович опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук свою версію подій, назвавши дії поліції «маски-шоу» та «гоп-стопом у стилі 90-х».

За її словами, вилучені у неї кошти були частиною її офіційної зарплати, яку вона зняла у банкоматі за півгодини до того, як поліцейські прийшли до неї у кабінет.

«Третій рік маю честь працювати в екологічній галузі області. За цей час разом вдалася зрушити з місця багато екологічних проблем, які не вирішувалися роками. Принципова позиція, активна командна робота — дала реальні результати. Проте, минулого четверга у департаменті екології відбулись справжні “маски-шоу”.

Працівники поліції управління стратегічних розслідувань Нацполіції в Хмельницькій області нахабно увірвались в кабінет директора і почали шукати вигадану ними суму грошей, яка призначалась за якісь неправомірні дії. Ви б бачили їх радість, коли в моєму гаманці знайшли 10 тисяч гривень, які були частиною моєї офіційної зарплати та які я зняла в банкоматі за півгодини до цього дійства. Проте, мої покази на камеру, демонстрація чеків не зацікавили горе-правоохоронників.

Вони, порушуючи купу законодавчих норм, розклали мою зарплату на робочому столі і почали ледве не селфі робити на її фоні. З суботи 29 квітня Хмельниччину облетіли інтернет-повідомлення про те, що керівництво одного з департаментів ОДА викрили в організації корупційної схеми, з викладанням в мережу світлин з мого кабінету ну і, звичайно, на фоні грошей, які є моєю зарплатнею. А тепер увага! Мене підозрюють у отримані 8 тисяч гривень, які призначалися для трьох осіб! Це про рівень наших славних оперативників управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Нацполіції!

Виписки з моїх банківських рахунків зняли всі припущення і розповсюджені без доказів слідства наклепи на мене. Гоп-стоп в стилі 90-х, який був влаштований в моєму кабінеті представниками Хмельницької поліції, свідчить про непрофесійний підхід до роботи і гонитву за “сфабрикованими” гучними справами і нібито високими результатами роботи правоохоронців.

Прикро, що в час війни, коли тисячі українців захищають країну на передовій, в тилу горе-поліцейські такими діями ганьблять роботу правоохоронної галузі України і підривають довіру громадян до неї», — зазначила у своєму дописі керівниця департаменту.

За словами Богданович, Хмельницький міськрайонний суд визнав, що гроші, які були вилучені під час слідчих дій у неї як директора департаменту екології, є її особистими коштами і до нібито корупційних злочинів не мають жодного відношення.

Leave a Comment

Останні новини

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

15 години тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

16 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

18 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

19 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

20 години тому

На Хмельниччині затримали зловмисника, який «замінував» одну з установ пенітенціарної служби

За неправдиве повідомлення про замінування підозрюваному загрожує до 6 років ув’язнення.

20 години тому