Керівниця департаменту ОВА, котру поліція викрила у корупції, зробила заяву, назвавши дії правоохоронців «маски-шоу»

Фото: Ганна Богданович

Минулого тижня на Хмельниччині працівники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції звинуватили в організації корупційної схеми керівництво департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА. Інформує НГП.

За інформацією поліції, було затримано посередника після отримання та розподілу чергового «траншу» в сумі 18 000 грн за видачу дозвільного документа. Раніше задокументовано отримання ними ще кількох «траншів».

Тоді ж директору департаменту ОДА та його заступникові було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, посереднику – приватному підприємцю – за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 ККУ.

Нещодавно, керівниця департаменту Ганна Богданович опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук свою версію подій, назвавши дії поліції «маски-шоу» та «гоп-стопом у стилі 90-х».

За її словами, вилучені у неї кошти були частиною її офіційної зарплати, яку вона зняла у банкоматі за півгодини до того, як поліцейські прийшли до неї у кабінет.

«Третій рік маю честь працювати в екологічній галузі області. За цей час разом вдалася зрушити з місця багато екологічних проблем, які не вирішувалися роками. Принципова позиція, активна командна робота — дала реальні результати. Проте, минулого четверга у департаменті екології відбулись справжні “маски-шоу”.

Працівники поліції управління стратегічних розслідувань Нацполіції в Хмельницькій області нахабно увірвались в кабінет директора і почали шукати вигадану ними суму грошей, яка призначалась за якісь неправомірні дії. Ви б бачили їх радість, коли в моєму гаманці знайшли 10 тисяч гривень, які були частиною моєї офіційної зарплати та які я зняла в банкоматі за півгодини до цього дійства. Проте, мої покази на камеру, демонстрація чеків не зацікавили горе-правоохоронників.

Вони, порушуючи купу законодавчих норм, розклали мою зарплату на робочому столі і почали ледве не селфі робити на її фоні. З суботи 29 квітня Хмельниччину облетіли інтернет-повідомлення про те, що керівництво одного з департаментів ОДА викрили в організації корупційної схеми, з викладанням в мережу світлин з мого кабінету ну і, звичайно, на фоні грошей, які є моєю зарплатнею. А тепер увага! Мене підозрюють у отримані 8 тисяч гривень, які призначалися для трьох осіб! Це про рівень наших славних оперативників управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Нацполіції!

Виписки з моїх банківських рахунків зняли всі припущення і розповсюджені без доказів слідства наклепи на мене. Гоп-стоп в стилі 90-х, який був влаштований в моєму кабінеті представниками Хмельницької поліції, свідчить про непрофесійний підхід до роботи і гонитву за “сфабрикованими” гучними справами і нібито високими результатами роботи правоохоронців.

Прикро, що в час війни, коли тисячі українців захищають країну на передовій, в тилу горе-поліцейські такими діями ганьблять роботу правоохоронної галузі України і підривають довіру громадян до неї», — зазначила у своєму дописі керівниця департаменту.

За словами Богданович, Хмельницький міськрайонний суд визнав, що гроші, які були вилучені під час слідчих дій у неї як директора департаменту екології, є її особистими коштами і до нібито корупційних злочинів не мають жодного відношення.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне