Хмельничанка перемогла у Міжнародному конкурсі з української мови

Учениця третього класу хмельницької школи №27 імені Дмитра Іваха Вероніка Луца перемогла на завершальному етапі Між­на­род­но­го кон­курсу з ук­ра­їнсь­кої мо­ви іме­ні Пет­ра Яци­ка. Дівчинка отримала не тільки грамоту за перемогу, а й премію від спонсорів —1250 гривень.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла вчителька початкових класів Марина Дубина.

За її словами, Вероніка Луца виконала всі завдання міжнародного класу і перемогла.

“Кожне завдання містило в собі ще кілька завдань, і тому були дуже насичені. Творча робота і обмеження в часі. Одна година для маленької дитини і велика кількість завдань і теоретичного, і практичного характеру, творчого — це складна робота”, — розповідає Марина Дубина.

Щоб потрапити до завершального етапу конкурсу імені Петра Яцика, потрібно було посісти призове місце на відбіркових етапах.

“Перший конкурс був у листопаді. Після нього — міський, обласний, а там вже й український. Трохи боялася, але потім все було нормально. До конкурсу разом з вчителькою готувалися щодня по одній-дві годині після уроків”, — каже Вероніка Луца.

Директор школи Павло Анрощук відмітив таланти дівчинки.

“Дівчинка досить-таки активна дитина, талановита. Вона вже з першого класу виділялася. Навчається на даний момент в 3-А класі, який йде за програмою “Інтелект України”. У Всеукраїнських етапах ми вже дуже давно не брали участі і дуже задоволені таким результатом”, — говорить Павло Анрощук.

Для Вероніки та інших переможців і призерів шкільних конкурсів, олімпіад в школі знайшли меценатів, які надали талановитим школярам премії. Вероніка Луца за перемогу у Міжнародному конкурсі отримала 1250 гривень.

 
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

24 хв. тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

60 хв. тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

1 годину тому

У Шепетівці на вулиці Соборності сталося зіткнення між автомобілем та велосипедом

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 1 травня, близько 08:00 години на перехресті вулиці Соборності та проспекту Миру.

2 години тому

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

18 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

19 години тому