Хмельничанка перемогла у Міжнародному конкурсі з української мови

Фото: https://suspilne.media/

Учениця третього класу хмельницької школи №27 імені Дмитра Іваха Вероніка Луца перемогла на завершальному етапі Між­на­род­но­го кон­курсу з ук­ра­їнсь­кої мо­ви іме­ні Пет­ра Яци­ка. Дівчинка отримала не тільки грамоту за перемогу, а й премію від спонсорів —1250 гривень.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла вчителька початкових класів Марина Дубина.

За її словами, Вероніка Луца виконала всі завдання міжнародного класу і перемогла.

“Кожне завдання містило в собі ще кілька завдань, і тому були дуже насичені. Творча робота і обмеження в часі. Одна година для маленької дитини і велика кількість завдань і теоретичного, і практичного характеру, творчого — це складна робота”, — розповідає Марина Дубина.

Щоб потрапити до завершального етапу конкурсу імені Петра Яцика, потрібно було посісти призове місце на відбіркових етапах.

“Перший конкурс був у листопаді. Після нього — міський, обласний, а там вже й український. Трохи боялася, але потім все було нормально. До конкурсу разом з вчителькою готувалися щодня по одній-дві годині після уроків”, — каже Вероніка Луца.

Директор школи Павло Анрощук відмітив таланти дівчинки.

“Дівчинка досить-таки активна дитина, талановита. Вона вже з першого класу виділялася. Навчається на даний момент в 3-А класі, який йде за програмою “Інтелект України”. У Всеукраїнських етапах ми вже дуже давно не брали участі і дуже задоволені таким результатом”, — говорить Павло Анрощук.

Для Вероніки та інших переможців і призерів шкільних конкурсів, олімпіад в школі знайшли меценатів, які надали талановитим школярам премії. Вероніка Луца за перемогу у Міжнародному конкурсі отримала 1250 гривень.

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне