Хмельничанина судитимуть за спробу підкупу працівників патрульної поліції

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом вчинення корупційного кримінального правопорушення.
 
Намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, 33-річний мешканець обласного центру запропонував неправомірну вигоду в сумі 2 тис грн інспекторам управління патрульної поліції в Хмельницькій області Департаменту патрульної поліції.
 
Після попередження про кримінальну відповідальність за такі дії, чоловік не зупинився та продовжував наполегливо пропонувати поліцейським гроші.
 
Вони, у свою чергу, викликали на місце події слідчо-оперативну групу, якою проведено огляд, вилучено кошти неправомірної вигоди та внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Як повідомив перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Павло Маслюк, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища).
 
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
Довідково: санкцією ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді штрафу або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

3 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

3 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

3 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

3 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

3 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

3 дні тому