Хмельниччина: у «пакунках маляти» – привітання від Володимира Гройсмана

У Хмельницькому батьки новонароджених отримують «пакунки маляти» з привітанням від Володимира Гройсмана. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Буклет з привітанням від Володимира Гройсмана та його фото знаходять батьки малят у так званих бебі-боксах. Їх отримують у пологовому будинку міста Хмельницького. За дизайном, зокрема за кольоровою гамою, буклет схожий на агітаційну продукцію політичної партії «Українська стратегія Гройсмана». Яка є суб’єктом виборчого процесу.

www.oporaua.org

«Щоб полегшити перші місяці життя батьків та дитини, Уряд підготував для вас «Пакунок маляти». У цьому пакунку – найнеобхідніші речі для перших місяців життя. Це пелюшки, підгузки, засоби гігієни, ковдра та інше. Наші фахівці роблять усе, щоб ви відчули підтримку та допомогу з боку держави». – Йдеться у привітанні Володимира Гройсмана.

Треба зазначити, що ініціативу надавати батькам новонароджених одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка» Кабінет Міністрів України започаткував з 1 вересня 2018 року. При цьому видатки місцевих бюджетів на бебі-бокси фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету.

Переваги для Гройсмана

«Акцент на турботі «уряду Гройсмана» про батьків з новонародженими дітьми в час передвиборчої кампанії може створювати для партії додаткові переваги на виборах. Цим самим порушуючи у такий спосіб принцип рівної участі кандидатів і партій у виборчому процесі. До того ж хочу нагадати, що законодавство забороняє кандидатам використовувати для передвиборчої агітації ресурси за місцем роботи». – Говорить Андрій Попик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області.

Відповідно до пункту 2 частини 5 статті 3 Закону України «Про вибори народних депутатів України» рівність прав і можливостей кандидатів у депутати, партій – суб’єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі забезпечується забороною втручання органів державної влади у виборчий процес, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

Згідно з частиною 22 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти. А також ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу. 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

4 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

4 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

5 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

6 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

8 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

9 години тому