Хмельниччина: у «пакунках маляти» – привітання від Володимира Гройсмана

1
Фото: www.oporaua.org

У Хмельницькому батьки новонароджених отримують «пакунки маляти» з привітанням від Володимира Гройсмана. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Буклет з привітанням від Володимира Гройсмана та його фото знаходять батьки малят у так званих бебі-боксах. Їх отримують у пологовому будинку міста Хмельницького. За дизайном, зокрема за кольоровою гамою, буклет схожий на агітаційну продукцію політичної партії «Українська стратегія Гройсмана». Яка є суб’єктом виборчого процесу.

2

www.oporaua.org

«Щоб полегшити перші місяці життя батьків та дитини, Уряд підготував для вас «Пакунок маляти». У цьому пакунку – найнеобхідніші речі для перших місяців життя. Це пелюшки, підгузки, засоби гігієни, ковдра та інше. Наші фахівці роблять усе, щоб ви відчули підтримку та допомогу з боку держави». – Йдеться у привітанні Володимира Гройсмана.

Треба зазначити, що ініціативу надавати батькам новонароджених одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка» Кабінет Міністрів України започаткував з 1 вересня 2018 року. При цьому видатки місцевих бюджетів на бебі-бокси фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету.

Переваги для Гройсмана

«Акцент на турботі «уряду Гройсмана» про батьків з новонародженими дітьми в час передвиборчої кампанії може створювати для партії додаткові переваги на виборах. Цим самим порушуючи у такий спосіб принцип рівної участі кандидатів і партій у виборчому процесі. До того ж хочу нагадати, що законодавство забороняє кандидатам використовувати для передвиборчої агітації ресурси за місцем роботи». – Говорить Андрій Попик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області.

Відповідно до пункту 2 частини 5 статті 3 Закону України «Про вибори народних депутатів України» рівність прав і можливостей кандидатів у депутати, партій – суб’єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі забезпечується забороною втручання органів державної влади у виборчий процес, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

Згідно з частиною 22 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти. А також ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне