Хмельницька міська рада не може встановлювати режим роботи кафе і ресторанів

Міністерство  розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України виключило вимогу щодо погодження режиму роботи приватних закладів ресторанного бізнесу, повідомляє Офіс ефективного регулювання BRDO.

У відповідь на звернення BRDO до Державної регуляторної служби відомство надало роз’яснення органам місцевого самоврядування про відсутність законних підстав для такої вимоги.

Раніше органи місцевого самоврядування тлумачили норми Закону України “Про місцеве самоврядування” та наказу МЕРТ як такі, що дають їм повноваження встановлювати зручний для населення режим роботи не тільки для комунальних підприємств, а також і у приватній сфері.

Відтепер підприємці матимуть юридичні підстави для відмови виконувати незаконні вимоги органів місцевого самоврядування.

Йдеться, зокрема, про міста, де місцева влада обмежила роботу приватних закладів у сфері торгівлі, послуг та ресторанного господарства — Житомир, Чернівці та Хмельницький. Ці рішення місцевих рад мають ознаки незаконних і суперечать принципам державної регуляторної політики.

У листі Державної регуляторної служби, направленому Хмельницькій міській раді наголошується, що рішення Хмельницької міської ради від 25.12.2013 No 15 «Про затвердження Положення про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг на території міста Хмельницького» є таким, який суперечить вимогам чинного законодавства.

Тому, з метою захисту прав та законних інтересів суб’єктів господарювання, порушених внаслідок дії регуляторного акта, ДРС звертається з пропозицією скасувати рішення Хмельницької міської ради від 25.12.2013 №15.

Джерело: НГП

Leave a Comment

Останні новини

У громадах Хмельниччини завершується опалювальний сезон

У деяких громадах Хмельниччини завершується опалювальний сезон. Згідно з чинним законодавством, опалювальний сезон закінчується, якщо протягом трьох діб середньодобова температура…

1 годину тому

У Хмельницькому поліцейські психологи разом з музикантами оркестру проводять для поранених захисників сеанси музикотерапії

У роботі з пораненими бійцями «Гвардії наступу» фахівці продовжують використовувати різні види арттерапії.

18 години тому

На Летичівщині оголосили підозру чоловікові у незаконній порубці дерев

Із здобутої незаконним шляхом деревини порушник виготовив піддони, які потім продав. 

20 години тому

Внаслідок підриву запалу гранати травмувався 15-річний підліток

Підліток знайшов запал у шафі і витягнув чеку, внаслідок чого відбувся вибух.

22 години тому

10 000 доларів непридатність до служби: на Хмельниччині затримали працівника ТЦК та лікаря-стоматолога

До її організації причетні службова особа територіального центру  комплектування та соціальної підтримки і лікар-стоматолог приватної клініки.

22 години тому

З 1 квітня на Хмельниччині розпочинається нерестова заборона

З 1 квітня 2024 року в Хмельницькій області розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми.

1 день тому