Хмельницькі правоохоронці викрили групу в`язнів-шахраїв, які ошукували людей під приводом продажу неіснуючих товарів

Слідчі СУ ГУНП в Хмельницькій області спільно з працівниками УСР в Хмельницькій області, УСБУ та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили групу з чотирьох осіб, які займались шахрайством через інтернет під час відбування у колонії покарання за раніше вчинені злочини.
 
Наразі чотирьом засудженим уже повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства.
 
За даними слідства, четверо мешканців Донеччини, яких у зв’язку з воєнними діями, перевели для подальшого відбування покарання з однієї з Донецьких установ до Шепетівської виправної колонії, вигадали там новий протизаконний спосіб заробляння легких грошей.
 
 
В інтернеті вони розмістили оголошення про продаж за привабливими цінами тютюнових виробів, яких насправді не існувало.
 
Потерпілі, які бажали придбати товар, зв’язувались з фігурантами за номерами мобільних телефонів, зазначеними в оголошеннях, та за допомогою месенджерів.
 
Від покупців зловмисники вимагали і отримували повну оплату на підконтрольні їм банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше не виходили на зв’язок.
 
Наразі до поліції звернулось 10 осіб з різних областей України, які стали жертвами махінацій зловмисників. Працівники поліції встановлюють загальну суму заподіяних потерпілим збитків.
 
 
За силової підтримки роти поліції особливого призначення ГУНП області слідчі провели низку санкціонованих обшуків, в результаті яких вилучили мобільні телефони, планшети, сім-карти та чорнові записи.
 
Заходи проводились за підтримки відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та оперативників ДУ «ШВК (№98)». Розслідування триває.
Leave a Comment

Останні новини

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

1 годину тому

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

4 години тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

5 години тому

Поблизу м. Славута сталася ДТП, у якій травмувався велосипедист

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 15 травня, близько 08:00 години поблизу м. Славута на автодорозі сполученням «Корець — Антоніни».

7 години тому

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

23 години тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

24 години тому