Хмельницькі правоохоронці викрили групу в`язнів-шахраїв, які ошукували людей під приводом продажу неіснуючих товарів

Фото: https://hm.npu.gov.ua/
Слідчі СУ ГУНП в Хмельницькій області спільно з працівниками УСР в Хмельницькій області, УСБУ та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили групу з чотирьох осіб, які займались шахрайством через інтернет під час відбування у колонії покарання за раніше вчинені злочини.
 
Наразі чотирьом засудженим уже повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства.
 
За даними слідства, четверо мешканців Донеччини, яких у зв’язку з воєнними діями, перевели для подальшого відбування покарання з однієї з Донецьких установ до Шепетівської виправної колонії, вигадали там новий протизаконний спосіб заробляння легких грошей.
 
 
В інтернеті вони розмістили оголошення про продаж за привабливими цінами тютюнових виробів, яких насправді не існувало.
 
Потерпілі, які бажали придбати товар, зв’язувались з фігурантами за номерами мобільних телефонів, зазначеними в оголошеннях, та за допомогою месенджерів.
 
Від покупців зловмисники вимагали і отримували повну оплату на підконтрольні їм банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше не виходили на зв’язок.
 
Наразі до поліції звернулось 10 осіб з різних областей України, які стали жертвами махінацій зловмисників. Працівники поліції встановлюють загальну суму заподіяних потерпілим збитків.
 
 
За силової підтримки роти поліції особливого призначення ГУНП області слідчі провели низку санкціонованих обшуків, в результаті яких вилучили мобільні телефони, планшети, сім-карти та чорнові записи.
 
Заходи проводились за підтримки відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та оперативників ДУ «ШВК (№98)». Розслідування триває.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне