Хмельницького бізнесмена судять за “коронавірусні” дописи у Facebook

Хмельницька поліція склала протокол про адміністративне правопорушення за ст.173-1 КУпАП (“Поширювання неправдивих чуток”) щодо відомого місцевого бізнесмена і керівника ТОВ “Браво” Віктора Вікарчука. Інформує НГП.

Про це свідчить постанова Хмельницького міськрайонного суду від 10 липня.

За даними протоколу, Вікарчука обвинувачують у тому, що він, 21 квітня о 09 год. 30 хв., 25 квітня о 19 год. 07 хв., 28 квітня о 20 год. 14 хв. та 4 травня об 11 год. 09 хв. поширив неправдиву інформацію в соціальній мережі «Фейсбук», а саме поширив відеоролик під назвою «Терміново іншого шансу немає», «Терміново направте сюди максимальну увагу», «Мир…( не читається)..за права людини», «Терміново чому завтра не настане якщо ти мовчиш», в яких наводить неправдиві факти про ситуацію довкола поширення «COVID-19» та заклики до непокори про встановлення карантинних обмежень, що може викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку.

Скріншот з фейсбук-сторінки Віктора Вікарчука

Водночас суддя Олександра Вітушинська, яка судить Вікарчука, відправила зарічанському відділу поліції Хмельницького на доопрацювання справу про адміністративне правопорушення. За її аргументами, в адмінпротоколі конкретно не зазначено, які саме чутки він поширював Віктор Вікарчук та в чому полягає їхня неправдивість.

Крім того, в протоколі зазначено, що хмельницький бізнесмен неодноразово поширив неправдиву інформацію в соціальній мережі «Фейсбук», при цьому, до протоколу додано диск лише з одним відеозаписом, однак, не зрозуміло яким саме.

“Без виправлення цих недоліків та суперечностей здійснити об`єктивний розгляд адміністративної справи неможливо, адже вийти за межі висунутого у протоколі звинувачення суд (суддя) не вправі”, – сказано у судовій постанові.

Нагадаємо, що  ст.173-1 КУпАП  передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від 170 грн до 255 грн або виправні роботи до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Вперше цю статтю покарання було запроваджено Указом президії Верховної Ради Української РСР 20 квітня 1990 року.

Як писав НГП, 6 липня Хмельницький окружний адміністративний суд виніс рішення про зупинку роботи “СВ” через порушення правил пожежної та техногенної безпеки. Вказаний об’єкт належить ТОВ “Браво”, яке контролює Віктор Вікарчук.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

3 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

4 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

4 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

6 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

8 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

9 години тому