Хмельницького бізнесмена судять за “коронавірусні” дописи у Facebook

Фото: https://www.facebook.com/viktor.vikarchuk

Хмельницька поліція склала протокол про адміністративне правопорушення за ст.173-1 КУпАП (“Поширювання неправдивих чуток”) щодо відомого місцевого бізнесмена і керівника ТОВ “Браво” Віктора Вікарчука. Інформує НГП.

Про це свідчить постанова Хмельницького міськрайонного суду від 10 липня.

За даними протоколу, Вікарчука обвинувачують у тому, що він, 21 квітня о 09 год. 30 хв., 25 квітня о 19 год. 07 хв., 28 квітня о 20 год. 14 хв. та 4 травня об 11 год. 09 хв. поширив неправдиву інформацію в соціальній мережі «Фейсбук», а саме поширив відеоролик під назвою «Терміново іншого шансу немає», «Терміново направте сюди максимальну увагу», «Мир…( не читається)..за права людини», «Терміново чому завтра не настане якщо ти мовчиш», в яких наводить неправдиві факти про ситуацію довкола поширення «COVID-19» та заклики до непокори про встановлення карантинних обмежень, що може викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку.

Скріншот з фейсбук-сторінки Віктора Вікарчука

Водночас суддя Олександра Вітушинська, яка судить Вікарчука, відправила зарічанському відділу поліції Хмельницького на доопрацювання справу про адміністративне правопорушення. За її аргументами, в адмінпротоколі конкретно не зазначено, які саме чутки він поширював Віктор Вікарчук та в чому полягає їхня неправдивість.

Крім того, в протоколі зазначено, що хмельницький бізнесмен неодноразово поширив неправдиву інформацію в соціальній мережі «Фейсбук», при цьому, до протоколу додано диск лише з одним відеозаписом, однак, не зрозуміло яким саме.

“Без виправлення цих недоліків та суперечностей здійснити об`єктивний розгляд адміністративної справи неможливо, адже вийти за межі висунутого у протоколі звинувачення суд (суддя) не вправі”, – сказано у судовій постанові.

Нагадаємо, що  ст.173-1 КУпАП  передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від 170 грн до 255 грн або виправні роботи до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Вперше цю статтю покарання було запроваджено Указом президії Верховної Ради Української РСР 20 квітня 1990 року.

Як писав НГП, 6 липня Хмельницький окружний адміністративний суд виніс рішення про зупинку роботи “СВ” через порушення правил пожежної та техногенної безпеки. Вказаний об’єкт належить ТОВ “Браво”, яке контролює Віктор Вікарчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне