Хмельницький підприємець фігурує у справі про привласнення понад 3,2 млн грн на ремонті військового містечка

Чоловік штучно завищив вартість робіт щодо капітального ремонту військового містечка на Львівщині. Ці документи подав до казначейської служби, яка розрахувалась із ним. Підприємець так привласнив понад 3 200 000 бюджетних гривень.

Деталі справи повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 51-річний керівник хмельницького підприємства уклав договір із квартирно-експлуатаційним відділом Тернополя щодо капітального ремонту військового містечка на Львівщині.

“Встановлено, що він скористався службовим становищем та вніс у офіційну документацію відомості із завищеною на понад 3 200 000 гривень вартістю робіт. Ці документи він підписав у замовника та подав до казначейської служби, яка і здійснила розрахунок”, – інформують у спецпрокуратурі.

Вказану суму, виділених із держбюджету коштів, підприємець присвоїв, чим завдав державі збитків.

Наразі повідомлено про підозру директору приватного підприємства за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, КК України).

Максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, становить 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

1 день тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

1 день тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

2 дні тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

2 дні тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

2 дні тому