Хмельницький підприємець фігурує у справі про привласнення понад 3,2 млн грн на ремонті військового містечка

Фото: прокуратура

Чоловік штучно завищив вартість робіт щодо капітального ремонту військового містечка на Львівщині. Ці документи подав до казначейської служби, яка розрахувалась із ним. Підприємець так привласнив понад 3 200 000 бюджетних гривень.

Деталі справи повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 51-річний керівник хмельницького підприємства уклав договір із квартирно-експлуатаційним відділом Тернополя щодо капітального ремонту військового містечка на Львівщині.

“Встановлено, що він скористався службовим становищем та вніс у офіційну документацію відомості із завищеною на понад 3 200 000 гривень вартістю робіт. Ці документи він підписав у замовника та подав до казначейської служби, яка і здійснила розрахунок”, – інформують у спецпрокуратурі.

Вказану суму, виділених із держбюджету коштів, підприємець присвоїв, чим завдав державі збитків.

Наразі повідомлено про підозру директору приватного підприємства за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, КК України).

Максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, становить 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне