Хмельницький просить уряд відмовитися від посиленого карантину у січні 2021 року

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і міністра охорони здоров’я Максима Степанова з пропозиціями не запроваджувати посилені карантинні обмеження (локдаун) з 8 січня 2021 року.

Про це під час брифінгу повідомив заступник мера Роман Примуш у четвер, 24 грудня, інформує НГП.

“Ситуація (із захворюваністю на COVID-19 у Хмельницькому – НГП) контрольована, завантаженість ліжко-місць невисока (на рівні 50-60% – НГП), рівень захворюваності знижується. За таких умов запровадження локдауну є недоцільним”, – вважає посадовець.

Примуш додав, що доцільно вводити посилений карантин на тих територіях, де спостерігається спалах на коронавірусну хворобу, а також високий рівень завантаженості стаціонарів.

“Сподіваємося, що уряд дослухається до наших пропозицій. Адже запровадження таких заходів щоразу болісно б’є по бізнесу, а також дотичних до нього сферах”, – наголосив заступник міського голови.

Як відомо, в Україні з 8 січня до опівночі 25 січня 2021 року діятиме локдаун. Він передбачатиме заборонену відвідування усіх закладів освіти, окрім дошкільної та спеціальної; роботу кафе, барів, ресторанів, крім на виніс і на доставку; приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності; приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності. Заборонена робота закладів культури (театри, кінотеатри, виставки), фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних.

Салони краси можуть працювати винятково за попереднім записом та без очікування відвідувачів усередині.

Закриються всі заклади розміщення, крім готелів та закладів реабілітації.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

2 дні тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

2 дні тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

2 дні тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

2 дні тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

2 дні тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

2 дні тому