Хмельницький просить уряд відмовитися від посиленого карантину у січні 2021 року

Фото: НГП

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і міністра охорони здоров’я Максима Степанова з пропозиціями не запроваджувати посилені карантинні обмеження (локдаун) з 8 січня 2021 року.

Про це під час брифінгу повідомив заступник мера Роман Примуш у четвер, 24 грудня, інформує НГП.

“Ситуація (із захворюваністю на COVID-19 у Хмельницькому – НГП) контрольована, завантаженість ліжко-місць невисока (на рівні 50-60% – НГП), рівень захворюваності знижується. За таких умов запровадження локдауну є недоцільним”, – вважає посадовець.

Примуш додав, що доцільно вводити посилений карантин на тих територіях, де спостерігається спалах на коронавірусну хворобу, а також високий рівень завантаженості стаціонарів.

“Сподіваємося, що уряд дослухається до наших пропозицій. Адже запровадження таких заходів щоразу болісно б’є по бізнесу, а також дотичних до нього сферах”, – наголосив заступник міського голови.

Як відомо, в Україні з 8 січня до опівночі 25 січня 2021 року діятиме локдаун. Він передбачатиме заборонену відвідування усіх закладів освіти, окрім дошкільної та спеціальної; роботу кафе, барів, ресторанів, крім на виніс і на доставку; приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності; приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності. Заборонена робота закладів культури (театри, кінотеатри, виставки), фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних.

Салони краси можуть працювати винятково за попереднім записом та без очікування відвідувачів усередині.

Закриються всі заклади розміщення, крім готелів та закладів реабілітації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне