Колишній головбух “Спецкомунтрансу” разом з спільниками вивели понад 4 млн грн під виглядом зарплат і автозапчастин

Стали нові подробиці зловживань, які слідство інкримінує головному бухгалтеру комунального підприємства «Спецкомунтранс» Вадиму Пастернаку, котрий перебував на посаді з 12 квітня 2010 року до 8 січня 2019 року. Попри те, що справа експосадовця з травня 2019 року слухається у суді (обвинувачується за ч. 3 ст. 362 ККУ, ч. ч. 3, 5 ст. 191 ККУ), слідчі хмельницького відділу поліції продовжують досудове розслідування і вручили підозри двом спільникам та відправили їх під нічний домашній арешт. Інформує НГП.

Як свідчать дані судових ухвал, слідство нарахувало кілька епізодів фінансових зловживань Пастернака і Ко на понад 4 млн грн. Так, виведення коштів з комунального підприємства почалася у листопаді 2016 року – під виглядом виплати заробітної плати на рахунках фізичних осіб осіло 3,4 млн грн.

Ще 1,1 млн грн “вимито”  під виглядом закупівлі автомобільних запчастин для вищевказаного комунального підприємства. Зокрема, працівники Держаудитслужби в Хмельницькій області звернули увагу на суму 836,7 тис. грн. Ці кошти КП перерахувало ФОП за буцімто придбання автозапчатин, але у дійсності не виявлено первинних документів (рахунків, накладних, видаткових накладних) та укладених договорів між ХКП «Спецкомунтранс» і зазначеною фізичною особою-підприємцем на поставку чи купівлю запчастин.

Крім цього, протягом серпня-листопада 2018 року головний бухгалтер за співучасті двох осіб заволоділи 318,9 тис. грн під виглядом замовлення геодезичних робіт.

Наразі слідчі судді Хмельницького міськрайонного суду продовжують надавати правоохоронцям тимчасові доступи до фінансової документації у рамках цього кримінального провадження.

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

23 години тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

1 день тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

1 день тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

1 день тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

1 день тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

1 день тому