Колишній головбух “Спецкомунтрансу” разом з спільниками вивели понад 4 млн грн під виглядом зарплат і автозапчастин

Фото: https://racurs.ua/

Стали нові подробиці зловживань, які слідство інкримінує головному бухгалтеру комунального підприємства «Спецкомунтранс» Вадиму Пастернаку, котрий перебував на посаді з 12 квітня 2010 року до 8 січня 2019 року. Попри те, що справа експосадовця з травня 2019 року слухається у суді (обвинувачується за ч. 3 ст. 362 ККУ, ч. ч. 3, 5 ст. 191 ККУ), слідчі хмельницького відділу поліції продовжують досудове розслідування і вручили підозри двом спільникам та відправили їх під нічний домашній арешт. Інформує НГП.

Як свідчать дані судових ухвал, слідство нарахувало кілька епізодів фінансових зловживань Пастернака і Ко на понад 4 млн грн. Так, виведення коштів з комунального підприємства почалася у листопаді 2016 року – під виглядом виплати заробітної плати на рахунках фізичних осіб осіло 3,4 млн грн.

Ще 1,1 млн грн “вимито”  під виглядом закупівлі автомобільних запчастин для вищевказаного комунального підприємства. Зокрема, працівники Держаудитслужби в Хмельницькій області звернули увагу на суму 836,7 тис. грн. Ці кошти КП перерахувало ФОП за буцімто придбання автозапчатин, але у дійсності не виявлено первинних документів (рахунків, накладних, видаткових накладних) та укладених договорів між ХКП «Спецкомунтранс» і зазначеною фізичною особою-підприємцем на поставку чи купівлю запчастин.

Крім цього, протягом серпня-листопада 2018 року головний бухгалтер за співучасті двох осіб заволоділи 318,9 тис. грн під виглядом замовлення геодезичних робіт.

Наразі слідчі судді Хмельницького міськрайонного суду продовжують надавати правоохоронцям тимчасові доступи до фінансової документації у рамках цього кримінального провадження.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне