Компенсацію за вартість електроенергії отримає 21 тисяча споживачів Хмельниччини

Днями Верховна Рада схвалила зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», якими визначається право окремих категорій громадян на компенсацію у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію і скасуванням пільг з 1 січня цього року. Його прийняття стало можливим завдяки спільній ініціативі Президента України Володимира Зеленського, Уряду та підтримці народних депутатів.

Інформує Хмельницька обласна державна адміністрація

Завдяки цьому рішенню громадянам, котрі користуються електричним опаленням, компенсують витрати на електрику у зв’язку з підвищеними тарифами. Відшкодування отримають ті, чиї домівки не газифіковані, не підключені до централізованого газопостачання і обігріваються за допомогою електроопалювальних установок. Загалом по Україні на цю мету з бюджету планується виділити 1,4 млрд грн, і Уряд вже затвердив механізм, який не передбачатиме участі людей у процесі отримання цих компенсацій – усе відбуватиметься автоматично.

Як повідомляють у Департаменті регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації, на Хмельниччині компенсацію за електроопалення отримає майже 21 тисяча родин.

«Електрику для опалення свого житла використовують понад 13 тисяч абонентів, у тому числі біля 800 негазифікованих господарств. Усі вони отримають компенсацію. Окрім того, таку підтримку від держави матимуть також близько 7 тисяч багатодітних родин, а також прийомні сім’ї та будинки сімейного типу», – зазначає директорка Департаменту Віра Бригадир.

Нагадаємо, що з 2021 року в Україні розпочато перший етап реформування енергоринку. Аби запобігти загальному зростанню тарифу на електроенергію майже вдвічі (близько 3 грн.), Уряд прийняв рішення щодо встановлення єдиної ціни на електроенергію для всіх побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт. Водночас, були вжиті заходи, спрямовані на захист населення від зростання цін на енергоносії в умовах карантину та осінньо-зимового періоду.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Ринок праці Хмельниччини: 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб

Станом на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій,…

2 години тому

У Камʼянці-Подільському поліцейські затримали «закладчика»

28-річному наркоділку загрожує від 6 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

2 години тому

Поліцейський офіцер вчасно викликав медичну допомогу 5-ти місячному малюку

Дитину лихоманило, та батьки чомусь не поспішали звертатись до медиків, та й ліків удома не було.

4 години тому

У Білогір’ї горів деревообробний цех

У Білогір'ї рятувальники ліквідували пожежу деревообробного цеху. Як повідомляють в пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій…

6 години тому

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення.

6 години тому

У Кам’янці-Подільському слідчі оголосили підозру чоловікові, який викрав з картки свого товариша майже 200 тисяч гривень

Зловмисник незаконно отримав доступ до рахунку потерпілого та привласнив собі всі заощадження.

9 години тому