Крадіжка з проникненням: Красилівський суд ухвалив уже шостий вирок місцевому жителю

Красилівський районний суд днями ухвалив вирок 32-річному місцевому мешканцю за повторну крадіжку з проникненням у житло (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України, далі – КК). Для чоловіка це вже шоста судимість. Склавши покарання з попереднім вироком суд призначив йому остаточно 4 роки і 3 місяці позбавлення волі.

Згідно із вироком, чоловік проник до будинку односельчанки, в якому ніхто не жив, і викрав звідти мішок цукру, зерно квасолі, 3 комплекти постільної білизни і настільну скатертину. На лаві підсудних він свою вину визнав повністю і щиро розкаявся.

Три із п’яти попередніх вироків чоловіку виносив Красилівський районний суд: за порушення недоторканості житла (ч. 1 ст. 162 КК), двічі – за крадіжки (ч. 2 і 3 ст. 185 КК). Ще два вироки чоловік отримав у Хмельницькому: перший – за незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 1 ст. 289 КК) і порушення недоторканості житла (ч. 1 ст. 162 КК), другий – за крадіжку (ч. 2 ст. 185 КК) і грабіж (ч. 2 ст. 186 КК). Починалось все з іспитових строків, далі пішли реальні ув’язнення.

Обираючи покарання цього разу суд врахував, серед іншого, й досудову доповідь сектору з питань пробації. У ній йшлося про високий ризик вчинення обвинуваченим повторного злочину і середній ризик його небезпеки для суспільства. Тож суд призначив йому 4 роки у в’язниці, додавши ще 3 місяці в сукупності з іншим вироком (на підставі ч. 4 ст. 70 КК).

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

5 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

5 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

6 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

6 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

9 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

9 години тому