Крадіжка з проникненням: Красилівський суд ухвалив уже шостий вирок місцевому жителю

75
Фото: .court.gov.ua

Красилівський районний суд днями ухвалив вирок 32-річному місцевому мешканцю за повторну крадіжку з проникненням у житло (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України, далі – КК). Для чоловіка це вже шоста судимість. Склавши покарання з попереднім вироком суд призначив йому остаточно 4 роки і 3 місяці позбавлення волі.

Згідно із вироком, чоловік проник до будинку односельчанки, в якому ніхто не жив, і викрав звідти мішок цукру, зерно квасолі, 3 комплекти постільної білизни і настільну скатертину. На лаві підсудних він свою вину визнав повністю і щиро розкаявся.

Три із п’яти попередніх вироків чоловіку виносив Красилівський районний суд: за порушення недоторканості житла (ч. 1 ст. 162 КК), двічі – за крадіжки (ч. 2 і 3 ст. 185 КК). Ще два вироки чоловік отримав у Хмельницькому: перший – за незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 1 ст. 289 КК) і порушення недоторканості житла (ч. 1 ст. 162 КК), другий – за крадіжку (ч. 2 ст. 185 КК) і грабіж (ч. 2 ст. 186 КК). Починалось все з іспитових строків, далі пішли реальні ув’язнення.

Обираючи покарання цього разу суд врахував, серед іншого, й досудову доповідь сектору з питань пробації. У ній йшлося про високий ризик вчинення обвинуваченим повторного злочину і середній ризик його небезпеки для суспільства. Тож суд призначив йому 4 роки у в’язниці, додавши ще 3 місяці в сукупності з іншим вироком (на підставі ч. 4 ст. 70 КК).

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне