Кризове відділення працюватиме у Хмельницькому

Про те, які саме послуги надаватимуть у кризовому відділенні, Суспільне Хмельницький розповів директор хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації Олександр Парацій.

“Мета відділення полягає у тому, щоб допомогти тим, хто частково здатний до самообслуговування. Наприклад, внутрішньо переміщена особа з ампутацією кінцівки прибула у наше місто евакуаційним поїздом. У лікарні їй надали екстрену допомогу. У неї немає документів, рідних і домівки. У такій ситуації людина може звернутись до нас. Ідея створення відділення — надання екстрено-кризової послуги. Наші фахівці допомагатимуть у всьому, що буде потрібно. Наприклад, відновлюватимуть документи, щоб людина змогла встановити групу інвалідності, отримувати виплати, за потреби мала можливість поселитись в інтернаті для осіб з інвалідністю та похилого віку”, — пояснив Олександр Парацій.

За його словами, у кризовому відділенні людина зможе перебувати шість місяців: “Якщо з певних причин, наприклад, неможливо відновити за цей період документи, то ніхто людину не вижене на вулицю, але безстрокове проживання не дозволено. У відділенні є всі належні пристосування для маломобільної категорії людей, наприклад, пандуси, достатня ширина дверей. Є 30 ліжок, душ, пральна і сушильна машина, кухонне обладнання”.
 

Облаштована кухня у кризовому відділенні, березень 2024, Хмельницький. Олександр Парацій

 
Олександр Парацій розповів, у кризовому відділені працюватимуть 11 фахівців, серед яких медсестри, санітари, завідувач відділення, психолог, кухонний робітник і черговий: “До роботи будуть долучатись юристи, фахівці соціальної роботи, психологи, соціальні працівники, котрі зараз працюють в центрі соціальної підтримки та адаптації”.

Директор хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації зазначив, кризове відділення ремонтували й облаштували за кошти міського бюджету, благодійних та міжнародних організацій.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

2 години тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

3 години тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

6 години тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

8 години тому

“Двічі виносив пораненого з поля бою”: у Хмельницькому попрощались з військовим Віктором Марценюком

Сьогодні, 16 травня, у Хмельницькому попрощались із 29-річним військовослужбовцем Віктором Марценюком.

20 години тому

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

23 години тому