Кризове відділення працюватиме у Хмельницькому

Фото: Олександр Парацій

Про те, які саме послуги надаватимуть у кризовому відділенні, Суспільне Хмельницький розповів директор хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації Олександр Парацій.

“Мета відділення полягає у тому, щоб допомогти тим, хто частково здатний до самообслуговування. Наприклад, внутрішньо переміщена особа з ампутацією кінцівки прибула у наше місто евакуаційним поїздом. У лікарні їй надали екстрену допомогу. У неї немає документів, рідних і домівки. У такій ситуації людина може звернутись до нас. Ідея створення відділення — надання екстрено-кризової послуги. Наші фахівці допомагатимуть у всьому, що буде потрібно. Наприклад, відновлюватимуть документи, щоб людина змогла встановити групу інвалідності, отримувати виплати, за потреби мала можливість поселитись в інтернаті для осіб з інвалідністю та похилого віку”, — пояснив Олександр Парацій.

За його словами, у кризовому відділенні людина зможе перебувати шість місяців: “Якщо з певних причин, наприклад, неможливо відновити за цей період документи, то ніхто людину не вижене на вулицю, але безстрокове проживання не дозволено. У відділенні є всі належні пристосування для маломобільної категорії людей, наприклад, пандуси, достатня ширина дверей. Є 30 ліжок, душ, пральна і сушильна машина, кухонне обладнання”.
 

Облаштована кухня у кризовому відділенні, березень 2024, Хмельницький. Олександр Парацій

 
Олександр Парацій розповів, у кризовому відділені працюватимуть 11 фахівців, серед яких медсестри, санітари, завідувач відділення, психолог, кухонний робітник і черговий: “До роботи будуть долучатись юристи, фахівці соціальної роботи, психологи, соціальні працівники, котрі зараз працюють в центрі соціальної підтримки та адаптації”.

Директор хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації зазначив, кризове відділення ремонтували й облаштували за кошти міського бюджету, благодійних та міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне