Лісгоспи Хмельниччини заготували торік майже 70 тонн добірного насіння

Заготівля добірного насіння – запорука вирощення здорового лісу. Саме тому підприємства Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства приділяють їй велику увагу.

Лісова охорона, майстри лісу та сезонні робітники в пору дозрівання  насіння різних порід дерев постійно зайняті його збиранням. Обсяги заготівлі визначають, беручи до уваги забезпечення підрозділів сіянцями лісових порід для шкілок і зрубів.

kmlis.gov.ua

Торік підприємства ХОУЛМГ планували припасти 36048 кілограмів насіння хвойних і листяних порід. Однак зуміли заготувати майже вдвічі більше – 69966 кілограмів. Лиш незначну частину з нього закуплено.  Найбільше припасли насіння хвойних порід Ізяславський, Старокостянтинівський та Шепетівський  лісгоспи, листяних порід – Славутський, Ізяславський, Старокостянтинівський, Летичівський лісгоспи та Хмельницьке лісомисливське господарство. Все насіння направлено на аналіз.

Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ.

Нагадаємо, що у 2018 році Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України припинило 32 порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Порушники були оштрафовані на 1,4 млн. грн, до Державного бюджету сплачено 1,5 млн. грн. Розпочато 27 справ за ознаками порушення конкуренційного законодавства. Розглянуто 36 проектів рішень органів влади та органів місцевого самоврядування, з них 13 – не погоджено. На вимогу Відділення суб’єкти господарювання та органи влади виконали 64 рекомендації та усунули умови, що сприяють виникненню ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Економічний ефект від припинення порушень склав 32 млн. грн.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

12 хв. тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

1 годину тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

5 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

6 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

7 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

8 години тому