Лісгоспи Хмельниччини заготували торік майже 70 тонн добірного насіння

Лісгоспи Хмельниччини заготували торік майже сімдесят тонн добірного насіння
Фото: kmlis.gov.ua

Заготівля добірного насіння – запорука вирощення здорового лісу. Саме тому підприємства Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства приділяють їй велику увагу.

Лісова охорона, майстри лісу та сезонні робітники в пору дозрівання  насіння різних порід дерев постійно зайняті його збиранням. Обсяги заготівлі визначають, беручи до уваги забезпечення підрозділів сіянцями лісових порід для шкілок і зрубів.

kmlis.gov.ua

Торік підприємства ХОУЛМГ планували припасти 36048 кілограмів насіння хвойних і листяних порід. Однак зуміли заготувати майже вдвічі більше – 69966 кілограмів. Лиш незначну частину з нього закуплено.  Найбільше припасли насіння хвойних порід Ізяславський, Старокостянтинівський та Шепетівський  лісгоспи, листяних порід – Славутський, Ізяславський, Старокостянтинівський, Летичівський лісгоспи та Хмельницьке лісомисливське господарство. Все насіння направлено на аналіз.

Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ.

Нагадаємо, що у 2018 році Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України припинило 32 порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Порушники були оштрафовані на 1,4 млн. грн, до Державного бюджету сплачено 1,5 млн. грн. Розпочато 27 справ за ознаками порушення конкуренційного законодавства. Розглянуто 36 проектів рішень органів влади та органів місцевого самоврядування, з них 13 – не погоджено. На вимогу Відділення суб’єкти господарювання та органи влади виконали 64 рекомендації та усунули умови, що сприяють виникненню ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Економічний ефект від припинення порушень склав 32 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне