На хабарі погорів посадовець Державної екологічної інспекції

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу Державної екологічної інспекції в області.

Використовуючи своє службове становище, посадовець вимагав 15 тис грн у керівника одного з місцевих товариств, яке займається обробкою деревини. Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

За цю суму він обіцяв не проводити перевірку на підприємстві та не притягувати директора до відповідальності за порушення екологічного законодавства.

khmel.gp.gov

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 4 березня 2019 року, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди лікарем Теофіпольської центральної районної лікарні. Кошти в сумі 4,5 тис грн медичний працівник вимагав в особи, щодо якої районним судом розглядається справа про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

2 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

2 дні тому