На хабарі погорів посадовець Державної екологічної інспекції

1
Фото: khmel.gp.gov

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу Державної екологічної інспекції в області.

Використовуючи своє службове становище, посадовець вимагав 15 тис грн у керівника одного з місцевих товариств, яке займається обробкою деревини. Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

За цю суму він обіцяв не проводити перевірку на підприємстві та не притягувати директора до відповідальності за порушення екологічного законодавства.

2

khmel.gp.gov

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 4 березня 2019 року, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди лікарем Теофіпольської центральної районної лікарні. Кошти в сумі 4,5 тис грн медичний працівник вимагав в особи, щодо якої районним судом розглядається справа про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне