На Хмельниччині люстрованого полковника міліції суд поновив у крісло, яке існує на папері

Сьомий апеляційний адміністративний суд частково задовольнив апеляційну скаргу Міністерства внутрішніх справ у справі колишнього начальника міліції Хмельницької області Олександра Розізнаного.

Про це повідомляє “Незалежний громадський портал” з посиланням на постанову від 8 листопада.

За матеріалами справи у жовтні 2014 року полковника міліції Розізнаного було звільнено з посади начальника управління МВС України в Хмельницькій області. Підставою послужив закон про очищення влади. Згідно з його критеріями, Розізнаний підпадав під люстрацію, оскільки 1,5 року (лютий 2010-липень 2011 рр.) працював першим заступником начальника Управління МВС України – начальником управління по боротьбі з організованою злочинністю.

8 червня 2022 року Хмельницький окружний адміністративий суд визнав незаконну люстрацію Розізнаного, застосовану у 2014 році. І зобов’язав його поновити на службі в органах внутрішніх справ на посаді начальника управління МВС України в Хмельницькій області станом на момент звільнення, яка наразі відповідає посаді начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Апеляційний суд погодився з висновками суду першої інстанції у частині незаконної люстрації. Адже Міністерство внутрішніх справ не надало доказів, що Олександр Розізнаний будь-яким чином сприяв експрезиденту-втікачу Януковичу у підриві основ національної безпеки і оборони України.

Отже, обидва суди визнали протиправність наказу МВС стосовно звільнення полковника Розізнаного з посади начальника управління МВС України в Хмельницькій області. Водночас апеляція дійшла несподіваних міркувань: управління МВС України у Хмельницькій області не ліквідоване, а перебуває у стані припинення.

“… у випадку незаконного звільнення працівника з роботи, його порушене право повинно бути відновлене шляхом поновлення його на посаді, з якої його було звільнено”, – наголосив суд і поновив Розізнаного на посаду начальника управління МВС України в Хмельницькій області.

Крім цього, апеляція постановила стягнути 674,5 тис. грн з управління МВС України у Хмельницькій області, яке у стані припинення, на користь полковника Розізнаного у вигляді середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Постанова апеляційного суду набрала законної сили з дати її прийняття, але може бути оскаржена у Верховному суді.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

2 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

2 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

3 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

3 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

6 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

6 години тому