На Хмельниччині люстрованого полковника міліції суд поновив у крісло, яке існує на папері

Фото: НГП

Сьомий апеляційний адміністративний суд частково задовольнив апеляційну скаргу Міністерства внутрішніх справ у справі колишнього начальника міліції Хмельницької області Олександра Розізнаного.

Про це повідомляє “Незалежний громадський портал” з посиланням на постанову від 8 листопада.

За матеріалами справи у жовтні 2014 року полковника міліції Розізнаного було звільнено з посади начальника управління МВС України в Хмельницькій області. Підставою послужив закон про очищення влади. Згідно з його критеріями, Розізнаний підпадав під люстрацію, оскільки 1,5 року (лютий 2010-липень 2011 рр.) працював першим заступником начальника Управління МВС України – начальником управління по боротьбі з організованою злочинністю.

8 червня 2022 року Хмельницький окружний адміністративий суд визнав незаконну люстрацію Розізнаного, застосовану у 2014 році. І зобов’язав його поновити на службі в органах внутрішніх справ на посаді начальника управління МВС України в Хмельницькій області станом на момент звільнення, яка наразі відповідає посаді начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Апеляційний суд погодився з висновками суду першої інстанції у частині незаконної люстрації. Адже Міністерство внутрішніх справ не надало доказів, що Олександр Розізнаний будь-яким чином сприяв експрезиденту-втікачу Януковичу у підриві основ національної безпеки і оборони України.

Отже, обидва суди визнали протиправність наказу МВС стосовно звільнення полковника Розізнаного з посади начальника управління МВС України в Хмельницькій області. Водночас апеляція дійшла несподіваних міркувань: управління МВС України у Хмельницькій області не ліквідоване, а перебуває у стані припинення.

“… у випадку незаконного звільнення працівника з роботи, його порушене право повинно бути відновлене шляхом поновлення його на посаді, з якої його було звільнено”, – наголосив суд і поновив Розізнаного на посаду начальника управління МВС України в Хмельницькій області.

Крім цього, апеляція постановила стягнути 674,5 тис. грн з управління МВС України у Хмельницькій області, яке у стані припинення, на користь полковника Розізнаного у вигляді середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Постанова апеляційного суду набрала законної сили з дати її прийняття, але може бути оскаржена у Верховному суді.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне