На Хмельниччині судитимуть “смотрящого” та членів організованої ним групи вимагачів

Хмельницькою обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо організованої групи із чотирьох осіб, які вимагали у місцевого мешканця 350 тис грн неіснуючого боргу. Організатора групи також звинувачують у поширенні злочинного впливу.
 
За даними слідства, під час зустрічей із чоловіком вимагачі застосовували фізичне насильство, погрози, а тому, побоюючись за своє життя, потерпілий був змушений погодитись на неправомірні вимоги.
 
Окрім того, встановлено, що організатор злочинного об’єднання упродовж 8 років, перебуваючи у статусі так званого «смотрящого», встановив та поширював злочинний вплив на території Хмельницької області.
 
Він особисто визначав осіб, відповідальних за дотримання «злодійських законів» у районних центрах області та установах виконання покарань, координував їх діяльність, а також встановлював правила поведінки серед осіб, схильних до злочинного способу життя.
 
Діяльність групи припинено прокурорами спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Національної поліції України при силовій підтримці спецпідрозділу КОРД.
 
Вказані особи обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене організованою групою, поєднане з погрозою вбивства та насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), а організатор злочинного угрупування також у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 255-1 КК України (умисне встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинені особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу).
Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині було збито три російські цілі

Уночі 29 березня у Хмельницькій області під час повітряної тривоги, яка розпочалась о 00:30, було чути звуки вибухів.

32 хв. тому

Територіальній громаді повернуто земельну ділянку водного фонду, розташовану в межах прибережної захисної смуги

За результатами розгляду позову Окружної прокуратури міста Хмельницького суд скасував рішення Бахматовецької сільської ради про передачу у приватну власність земельної…

17 години тому

Апелянтка не переконала ХАС, що бити дитину – це не домашнє насильство

Визнати винною у домашньому насильстві та стягнути з неї 340 гривень штрафу – таку постанову Славутського міськрайонного суду щодо жительки…

18 години тому

У Шепетівці перед судом постане зловмисник, який на залізничному вокзалі з ножем напав на перехожого

Нагадаємо, подія сталася на початку лютого цього року на залізничному вокзалі міста Шепетівка.

18 години тому

Перед судом постане зловмисниця, яка привласнила близько 8 мільйонів гривень допомоги родичам загиблих військовослужбовців

Поліцейські встановили, що експосадовиця одного з відділень банку упродовж 2022-2023 років пропонувала банківські послуги родичам загиблих воїнів з Білогірщини.

18 години тому

Як ветерану стати підприємцем, – пояснюють юристи Українського ветеранського фонду

Створення і розвиток власної справи може допомогти ветеранам і ветеранкам повернутися до цивільного життя.

21 годину тому