На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку військовому Роману Бузінському

У селі Стріхівці Солобковецької територіальної громади, що на Хмельниччині, відкрили пам’ятну дошку бійцю Роману Бузінському. Її встановили на фасаді місцевої гімназії, де навчався захисник.

Про це повідомили у Солобковецькій територіальній громаді.

“Його життєвий девіз “Вперед і вгору” вчив ніколи не здаватися на шляху до своєї мети. Таким він і залишився у наших серцях — незламним і нескореним, до останнього подиху вірним захисником і патріотом України”, — йдеться у повідомленні.

Роман Бузінський після закінчення школи вступив до коледжу Подільського державного університету. Навчання продовжив на історичному факультеті КПНУ імені Івана Огієнка. Займався волонтерською діяльністю, цікавився шахами, інтелектуальними іграми й бігом. Працював вчителем історії та захисту України, очолював патріотичний гурток “Джура”.

З початку повномасштабного вторгнення Роман Бузінський вступив добровольцем до лав Збройних Сил України. З 18 квітня 2022 року його вважали безвісти зниклим поблизу міста Рубіжне Луганської області. З 27-річним військовим попрощалися 26 вересня 2023 року в Стріхівцях, де він виріс і жив.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

1 день тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

1 день тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

1 день тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

2 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

2 дні тому