На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку військовому Роману Бузінському

Фото: Солобковецька територіальна громада

У селі Стріхівці Солобковецької територіальної громади, що на Хмельниччині, відкрили пам’ятну дошку бійцю Роману Бузінському. Її встановили на фасаді місцевої гімназії, де навчався захисник.

Про це повідомили у Солобковецькій територіальній громаді.

“Його життєвий девіз “Вперед і вгору” вчив ніколи не здаватися на шляху до своєї мети. Таким він і залишився у наших серцях — незламним і нескореним, до останнього подиху вірним захисником і патріотом України”, — йдеться у повідомленні.

Роман Бузінський після закінчення школи вступив до коледжу Подільського державного університету. Навчання продовжив на історичному факультеті КПНУ імені Івана Огієнка. Займався волонтерською діяльністю, цікавився шахами, інтелектуальними іграми й бігом. Працював вчителем історії та захисту України, очолював патріотичний гурток “Джура”.

З початку повномасштабного вторгнення Роман Бузінський вступив добровольцем до лав Збройних Сил України. З 18 квітня 2022 року його вважали безвісти зниклим поблизу міста Рубіжне Луганської області. З 27-річним військовим попрощалися 26 вересня 2023 року в Стріхівцях, де він виріс і жив.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне