На Хмельниччині відзначили День Державного Прапора

23 серпня Україна відзначає свято Дня Державного Прапора України, адже наш стяг – це не тільки один із символів держави, це те, що об’єднує мільйони сердець під своїми кольорами.
 
 
Синьо-жовте знамено дійшло до нас із глибини віків. У ньому – історія, століття визвольних змагань від козаччини до російсько-української війни наших днів. Він окроплений сльозами та освячений кров’ю героїв, які боролися за незалежність нашої держави. З цим стягом, схованим біля серця, йшли й ідуть у бій українські захисники, і ми віримо, що саме під ним вони здобудуть довгождану перемогу над підступним ворогом.
Сьогодні біля найбільшого стягу на Хмельниччини відбулись урочистості з нагоди дня Державного Прапора України.
 

Хмельницька обласна державна адміністрація

 
Розпочинаючи захід, присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
 
 
Вітаючи учасників церемонії, начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій наголосив, що споконвіків за волю і незалежність нашої держави українці платили високу ціну, але пропри це не змирилися з зазіханнями на власну ідентичність та право бути вільними.
 
«Сьогодні наш синьо-жовтий прапор знають не лише в Україні, а й в усьому світі, адже він став символом боротьби народу за свободу та незалежність, символом незламності духу нашої нації, – зазначив очільник області. – В його кольорах – всі наші звитяги та перемоги, адже кожен українець на своєму фронті, зі зброєю в руках та вірою у перемогу виборює мирне майбутнє не лише для нашої країни, а й для усього цивілізованого світу. Впевнений, що вже скоро наш стяг майорітиме над усіма містами нашої суверенної, цілісної, неподільної, незалежної України».
 

Хмельницька обласна державна адміністрація

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

6 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

7 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

8 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

8 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

11 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

11 години тому