На Хмельниччині відзначили День Державного Прапора

Фото: Хмельницька обласна державна адміністрація
23 серпня Україна відзначає свято Дня Державного Прапора України, адже наш стяг – це не тільки один із символів держави, це те, що об’єднує мільйони сердець під своїми кольорами.
 
 
Синьо-жовте знамено дійшло до нас із глибини віків. У ньому – історія, століття визвольних змагань від козаччини до російсько-української війни наших днів. Він окроплений сльозами та освячений кров’ю героїв, які боролися за незалежність нашої держави. З цим стягом, схованим біля серця, йшли й ідуть у бій українські захисники, і ми віримо, що саме під ним вони здобудуть довгождану перемогу над підступним ворогом.
Сьогодні біля найбільшого стягу на Хмельниччини відбулись урочистості з нагоди дня Державного Прапора України.
 

Хмельницька обласна державна адміністрація

 
Розпочинаючи захід, присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
 
 
Вітаючи учасників церемонії, начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій наголосив, що споконвіків за волю і незалежність нашої держави українці платили високу ціну, але пропри це не змирилися з зазіханнями на власну ідентичність та право бути вільними.
 
«Сьогодні наш синьо-жовтий прапор знають не лише в Україні, а й в усьому світі, адже він став символом боротьби народу за свободу та незалежність, символом незламності духу нашої нації, – зазначив очільник області. – В його кольорах – всі наші звитяги та перемоги, адже кожен українець на своєму фронті, зі зброєю в руках та вірою у перемогу виборює мирне майбутнє не лише для нашої країни, а й для усього цивілізованого світу. Впевнений, що вже скоро наш стяг майорітиме над усіма містами нашої суверенної, цілісної, неподільної, незалежної України».
 

Хмельницька обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне