На Хмельниччині власники “євроблях” сплатили до бюджету понад 300 мільйонів гривень

Визначений Законами період, впродовж якого митне оформлення транспортних засобів було можливим із застосуванням пільгової ставки акцизного податку завершився 22 лютого 2018 року. Про це повідомляє ДФС у Хмельницькій області.

З 25 листопада 2018 по 22 лютого 2019 року Хмельницькою митницею оформлено 6 905 легкових автомобілів, ввезених фізичними особами. З них 4 921 – автомобілі з євро номерами. За результатами оформлення цих транспортних засобів до бюджету перераховано понад 426 мільйонів гривень. З них 302 мільйони гривень сплатили власники євро номерів.

Спостерігалась також певна динаміка декларування транспортних засобів фізичними особами. Якщо в грудні минулого року, в середньому, впродовж одного робочого дня оформлялось 37 автомобілів. То в січні вже було – 130 авто в день, а в лютому – 233 автомобілі.

Найбільше легкових автомобілів було оформлено 20 лютого 2019 року – 372, та 21 лютого 2019 року – 266, з яких відповідно на єврономерах 240 та 201 автомобіль.

До 23 травня ще діятимуть лібералізовані норми щодо адміністративної відповідальності для власників автівок. Після цієї дати і при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тисяч гривень або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Нагадаємо, що 4 грудня у Хмельницькому зареєстрували першу «євробляху». У Хмельницькому сервісному центрі МВС вперше в Україні зареєстрували автомобіль, ввезенний з-за кордону, з екологічним стандартом нижче “Євро-5”. Зокрема, 4 грудня зареєстрували транспортний засіб марки SKODA OKTAVIA 2003 року випуску зі стандартом «Євро 3». Дане авто було розмитнено за новими ставками акцизного податку. Таким чином, завдяки змінам до законодавства з`явився реальний механізм для розмитнення та реєстрації транспортних засобів з екологічною нормою нижче “Євро 5”, який сьогодні і реалізувався в сервісному центрі МВС Хмельниччини.

Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

2 дні тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

2 дні тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

2 дні тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

2 дні тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

2 дні тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

2 дні тому