На Хмельниччині власники “євроблях” сплатили до бюджету понад 300 мільйонів гривень

11
Фото: zib.com.ua

Визначений Законами період, впродовж якого митне оформлення транспортних засобів було можливим із застосуванням пільгової ставки акцизного податку завершився 22 лютого 2018 року. Про це повідомляє ДФС у Хмельницькій області.

З 25 листопада 2018 по 22 лютого 2019 року Хмельницькою митницею оформлено 6 905 легкових автомобілів, ввезених фізичними особами. З них 4 921 – автомобілі з євро номерами. За результатами оформлення цих транспортних засобів до бюджету перераховано понад 426 мільйонів гривень. З них 302 мільйони гривень сплатили власники євро номерів.

Спостерігалась також певна динаміка декларування транспортних засобів фізичними особами. Якщо в грудні минулого року, в середньому, впродовж одного робочого дня оформлялось 37 автомобілів. То в січні вже було – 130 авто в день, а в лютому – 233 автомобілі.

Найбільше легкових автомобілів було оформлено 20 лютого 2019 року – 372, та 21 лютого 2019 року – 266, з яких відповідно на єврономерах 240 та 201 автомобіль.

До 23 травня ще діятимуть лібералізовані норми щодо адміністративної відповідальності для власників автівок. Після цієї дати і при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тисяч гривень або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Нагадаємо, що 4 грудня у Хмельницькому зареєстрували першу «євробляху». У Хмельницькому сервісному центрі МВС вперше в Україні зареєстрували автомобіль, ввезенний з-за кордону, з екологічним стандартом нижче “Євро-5”. Зокрема, 4 грудня зареєстрували транспортний засіб марки SKODA OKTAVIA 2003 року випуску зі стандартом «Євро 3». Дане авто було розмитнено за новими ставками акцизного податку. Таким чином, завдяки змінам до законодавства з`явився реальний механізм для розмитнення та реєстрації транспортних засобів з екологічною нормою нижче “Євро 5”, який сьогодні і реалізувався в сервісному центрі МВС Хмельниччини.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне