На Хмельниччині викрили угруповання, яке організувало незаконне видобування корисних копалин

Сума завданих збитків становить понад 1,6 млн грн. Наразі двом учасникам групи повідомлено підозри.

Викрили діяльність групи осіб оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з СБУ. За даними поліцейських, ділки налагодили видобування корисних копалин без жодних на те дозвільних документів на території Національного природнього парку «Подільські Товтри». Незаконно видобуті копалини — глинистий сланець – фігуранти реалізовували приватним підприємствам за готівку.

https://hm.npu.gov.ua/

22 червня правоохоронці затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України двох учасників групи. Вони якраз реалізували чергову партію корисних копалин. Також за підтримки співробітників роти поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки за місцями незаконного видобування, зберігання, продажу глинистого сланцю та мешкання фігурантів. Вилучили спецтехніку та обладнання, блокноти з чорновими записами про кількість видобутої та реалізованої продукції, корисні копалини.

Наразі затриманим особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. За попередніми підрахунками, сума завданих державі збитків сягає понад 1,6 мільйона гривень.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Тривають заходи зі збору доказової бази для притягнення до відповідальності інших учасників групи. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

4 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

5 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

6 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

6 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

9 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

9 години тому