Тюремний срок отримав колишній піарника Медведчука, який закликав до поділу України

Служба безпеки зібрала беззаперечну доказову базу на проросійського блогера-пропагандиста, який допомагав агресору у війні проти України.
 
Співробітники СБУ затримали зловмисника у квітні цього року в Хмельницькому.
 
Як встановило слідство, ще до початку повномасштабного вторгнення пропагандист був політичним піарником кума путіна. Допомагав йому у просуванні проросійських та антизахідних наративів. Займався створенням медійного образу депутата-зрадника як єдиного політика, який «задовільняє запит більшості українців на мир і порядок» та «миротворця», якого «чують» у москві.
 
Для цього регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах, брав активну участь в інформаційних кампаніях, які проводилися спільно з прокремлівськими медіа рф.
 
У своєму блозі, розповів про зброю масового винищення, що нібито розробляється в секретних лабораторіях на території України.
 
Крім того, з 2020 року він добровільно почав працювати на російське інформагентство «News-front», зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.
 
Після 24 лютого, перебуваючи у Хмельницькому псевдоексперт неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах.
 
Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньо-політичну обстановку в Україні.
 
Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта.
 
Під час обшуків за місцем проживання зловмисника у Хмельницькому виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони, які він використовував у злочинних діях.
 
Зловмисника засуджено за ст. 111 Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Розслідування проводили співробітники Управління СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 
Вирок ще не набрав законної сили
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

2 дні тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

2 дні тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

2 дні тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

2 дні тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

2 дні тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

3 дні тому