На Хмельниччині викрито схему збуту наркотичних засобів до виправної колонії

За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчими Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань задокументовано злочинну схему збуту наркотичних засобів в одну із установ виконання покарань.
 
Слідством з’ясовано, що 34-річний організатор установив злочинний вплив у виправній колонії та залучив ще двох осіб з числа засуджених для постачання наркотиків на територію установи. Співорганізатори розподіляли отримані від злочинної діяльності кошти – координували так званий «злодійський общак», а також поширювали свій авторитет на інших утриманців колонії.
 
До протиправної діяльності залучили ще п’ятьох виконавців з кримінальним минулим, які забезпечували придбання наркотичних засобів та психотропних речовин, передусім, так званої «ширки», макової соломки, канабісу, амфетаміну, а також їх доставку до колонії.
 
Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255 – 1, ч. 2 ст. 307 КК України, санкції яких передбачають покарання у виді позбавлення волі до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на з’ясування усіх обставин вчинених кримінальних правопорушень та завершення досудового розслідування.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

19 години тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

21 годину тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

21 годину тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

1 день тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

1 день тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

1 день тому