На Хмельниччині викрито схему збуту наркотичних засобів до виправної колонії

Фото: ілюстративне
За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчими Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань задокументовано злочинну схему збуту наркотичних засобів в одну із установ виконання покарань.
 
Слідством з’ясовано, що 34-річний організатор установив злочинний вплив у виправній колонії та залучив ще двох осіб з числа засуджених для постачання наркотиків на територію установи. Співорганізатори розподіляли отримані від злочинної діяльності кошти – координували так званий «злодійський общак», а також поширювали свій авторитет на інших утриманців колонії.
 
До протиправної діяльності залучили ще п’ятьох виконавців з кримінальним минулим, які забезпечували придбання наркотичних засобів та психотропних речовин, передусім, так званої «ширки», макової соломки, канабісу, амфетаміну, а також їх доставку до колонії.
 
Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255 – 1, ч. 2 ст. 307 КК України, санкції яких передбачають покарання у виді позбавлення волі до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на з’ясування усіх обставин вчинених кримінальних правопорушень та завершення досудового розслідування.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне