На Хмельниччині визначили ділянки доріг з високою концентрацією ДТП

За результатами обстежень у 2023 році на дорогах державного значення Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області визначила ділянки з високою концентрацією ДТП. За їх данними, 90% обстежених ділянок доріг з високою концентрацією ДТП перебувають в межах відремонтованих відрізків.

Інформує Суспільне Хмельницький

Про це в ефірі Українського радіо Хмельницький розповіла Юлія Мандзяк, фахівчиня із зв’язків з громадськістю та пресою Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

“Найчастіше ДТП трапляються на свіже відремонтованих, з майже ідеальним покриттям, ділянках. За результатами обстежень у 2023 році наша служба виявила наступні місця концентрації ДТП на автошляху М-30 (Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине) в межах або поблизу наступних населених пунктів: с. Порохня Війтовецької ТГ, с. Хоминці та с. Данюки Гвардійської ТГ, с. Кудринці Розсошанської ТГ, с. Копистин Хмельницької ТГ. На автошляху Н-03 (Житомир-Чернівці) у таких населених пункатах: с. Калинівка Староостропільської ТГ, с. Сушки Щиборівської ТГ, с. Пашківці Лісовогринівецької ТГ, с. Перегінка Розсошанської ТГ”.

За словами Юлії Мандзяк, найчастіше ДТП трапляються на свіже відремонтованих, з майже ідеальним покриттям, ділянках: “90% виявлених місць і ділянок перебувають в межах відремонтованих відрізків. Як свідчать результати перевірок, переважна більшість ДТП тут відбувається через недотримання учасниками правил і вимог безпеки дорожнього руху”.

Аварійно-небезпечні ділянки, що обумовлені складним рельєфом або іншими чинниками, також виявили поблизу населених пунктів: с. Бокиївка Війтовецької ТГ, с. Хоминці та с.Чабани Гвардійської ТГ, с. Климківці Хмельницької ТГ та с. Кудринці Розсошанської ТГ, каже Юлія Мандзяк. Та додає: роботи з виявлення місць концентрації ДТП та аварійно-небезпечних ділянок на дорогах державного значення Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області проводила до 15 березня 2023 року.

“Наразі здійснюється аналіз результатів обстежень. На підставі аналітичних звітів буде складено план заходів щодо удосконалення умов та організації дорожнього руху. Будуть сформовані пропозиції зі встановлення додаткових дорожніх знаків, бар’єрних огороджень, зміни розмітки. Після затвердження у Державному агентстві відновлення і розвитку інфраструктури України план буде передано до Департаменту патрульної поліції для виконання”, – розповіла Юлія Мандзяк.

Авторка: Алла Коломея

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

2 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

5 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

6 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

8 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

8 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

9 години тому