На Хмельниччині визначили ділянки доріг з високою концентрацією ДТП

Фото: Служба автодоріг у Хмельницькій області

За результатами обстежень у 2023 році на дорогах державного значення Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області визначила ділянки з високою концентрацією ДТП. За їх данними, 90% обстежених ділянок доріг з високою концентрацією ДТП перебувають в межах відремонтованих відрізків.

Інформує Суспільне Хмельницький

Про це в ефірі Українського радіо Хмельницький розповіла Юлія Мандзяк, фахівчиня із зв’язків з громадськістю та пресою Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

“Найчастіше ДТП трапляються на свіже відремонтованих, з майже ідеальним покриттям, ділянках. За результатами обстежень у 2023 році наша служба виявила наступні місця концентрації ДТП на автошляху М-30 (Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине) в межах або поблизу наступних населених пунктів: с. Порохня Війтовецької ТГ, с. Хоминці та с. Данюки Гвардійської ТГ, с. Кудринці Розсошанської ТГ, с. Копистин Хмельницької ТГ. На автошляху Н-03 (Житомир-Чернівці) у таких населених пункатах: с. Калинівка Староостропільської ТГ, с. Сушки Щиборівської ТГ, с. Пашківці Лісовогринівецької ТГ, с. Перегінка Розсошанської ТГ”.

За словами Юлії Мандзяк, найчастіше ДТП трапляються на свіже відремонтованих, з майже ідеальним покриттям, ділянках: “90% виявлених місць і ділянок перебувають в межах відремонтованих відрізків. Як свідчать результати перевірок, переважна більшість ДТП тут відбувається через недотримання учасниками правил і вимог безпеки дорожнього руху”.

Аварійно-небезпечні ділянки, що обумовлені складним рельєфом або іншими чинниками, також виявили поблизу населених пунктів: с. Бокиївка Війтовецької ТГ, с. Хоминці та с.Чабани Гвардійської ТГ, с. Климківці Хмельницької ТГ та с. Кудринці Розсошанської ТГ, каже Юлія Мандзяк. Та додає: роботи з виявлення місць концентрації ДТП та аварійно-небезпечних ділянок на дорогах державного значення Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області проводила до 15 березня 2023 року.

“Наразі здійснюється аналіз результатів обстежень. На підставі аналітичних звітів буде складено план заходів щодо удосконалення умов та організації дорожнього руху. Будуть сформовані пропозиції зі встановлення додаткових дорожніх знаків, бар’єрних огороджень, зміни розмітки. Після затвердження у Державному агентстві відновлення і розвитку інфраструктури України план буде передано до Департаменту патрульної поліції для виконання”, – розповіла Юлія Мандзяк.

Авторка: Алла Коломея

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне