На Хмельниччині за 15 000 гривень податківець обіцяв підприємцю «непомітити» неоформлених працівників

Про затримання повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому,  за оперативного супроводження Управління захисту економіки та Управління СБУ в Хмельницькій області та процесуального керівництва Генеральної прокуратури задокументували факт вимагання коштів головним ревізором-інспектором ГУ Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.

Фото: ДБР

За попередньою інформацією, головний інспектор-ревізор вимагав та отримав 15 000 гривень від підприємця за ненакладення на нього штрафних санкцій та непритягнення до відповідальності за порушення вимог трудового законодавства, зокрема використання праці неоформлених працівників. Зазначимо, що за кожного неоформленого працівника на роботодавця можуть накласти штраф у понад 125 тисяч гривень.

Фото: ДБР

Податківця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, головному ревізору-інспектору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до 3 років. 

Нагадаємо, днями на Хмельниччині затримали прокурора, який вимагав гроші за надання організаторам підпільного цеху інформації про проведення певних процесуальних заходів. 

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

2 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

2 години тому

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

3 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

3 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

3 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

3 дні тому