На Хмельниччині за вимагання та підкуп затримано двох фігурантів

Мешканець Хмельницької області, відомий в кримінальних колах, потрапив в поле зору поліції на вимаганні неіснуючого боргу з чоловіка. А його землячка спробувала дати хабаря слідчому поліції за непритягнення до відповідальності за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану.

До працівників Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції надійшла інформація щодо пропозиції співробітникові поліції Хмельниччини неправомірної вигоди. 

Встановлено, що хабаря — тисячу доларів США — старшій слідчій Хмельницького районного управління поліції пообіцяла фігурантка кримінального провадження, розпочатого за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України). 32-річна жінка сподівалася таким чином уникнути відповідальності.

На передачі першої частини «відкупних» у кабінеті поліцейської зловмисницю затримали. Речові докази вилучили. Слідчі поліції готують фігурантці оголошення про ще одну підозру — за ч. 3 ст. 369 КК України — за підкуп службової особи. Затриманій може загрожувати до восьми років позбавлення волі за вчинені нею злочини.

https://hm.npu.gov.ua/

35-річного жителя Хмельницької області працівники внутрішньої безпеки Нацполіції, кримінальної поліції Кам‘янець-Подільського РУП, за фізичної підтримки бійців КОРДу, затримали за вимагання неіснуючого боргу з чоловіка. 

6000 доларів США зловмисник — добре відомий у кримінальному середовищі суб’єкт — намагався отримати від 30-річного земляка шляхом погроз, а згодом перейшов до застосування сили та обіцянок фізичної розправи. 

Наразі затриманому в процесуальному порядку «рекетирові» готується вручення підозри за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

17 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

18 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

19 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

20 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

23 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

23 години тому