На Хмельниччині за вимагання та підкуп затримано двох фігурантів

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Мешканець Хмельницької області, відомий в кримінальних колах, потрапив в поле зору поліції на вимаганні неіснуючого боргу з чоловіка. А його землячка спробувала дати хабаря слідчому поліції за непритягнення до відповідальності за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану.

До працівників Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції надійшла інформація щодо пропозиції співробітникові поліції Хмельниччини неправомірної вигоди. 

Встановлено, що хабаря — тисячу доларів США — старшій слідчій Хмельницького районного управління поліції пообіцяла фігурантка кримінального провадження, розпочатого за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України). 32-річна жінка сподівалася таким чином уникнути відповідальності.

На передачі першої частини «відкупних» у кабінеті поліцейської зловмисницю затримали. Речові докази вилучили. Слідчі поліції готують фігурантці оголошення про ще одну підозру — за ч. 3 ст. 369 КК України — за підкуп службової особи. Затриманій може загрожувати до восьми років позбавлення волі за вчинені нею злочини.

https://hm.npu.gov.ua/

35-річного жителя Хмельницької області працівники внутрішньої безпеки Нацполіції, кримінальної поліції Кам‘янець-Подільського РУП, за фізичної підтримки бійців КОРДу, затримали за вимагання неіснуючого боргу з чоловіка. 

6000 доларів США зловмисник — добре відомий у кримінальному середовищі суб’єкт — намагався отримати від 30-річного земляка шляхом погроз, а згодом перейшов до застосування сили та обіцянок фізичної розправи. 

Наразі затриманому в процесуальному порядку «рекетирові» готується вручення підозри за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне