На Хмельниччині запрацює ще один мобільний ЦНАП

26 листопада Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак та керівник програм співробітництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг передали мобільні ЦНАПи для двох ОТГ – Дунаєвецькій міській та Межівській ОТГ.

«Завдання Уряду забезпечити, щоб в результаті реформи місцевого самоврядування наші громади стали спроможними і сильними. Завдяки децентралізації максимальна кількість адміністративних послуг перейшла з рівня району до людей, в їх громади. Нині, за підтримки програми «U-LEAD з Європою», ми передаємо два мобільні Центри надання адміністративних послуг Дунаєвецької та Межівської ОТГ. Вони зробили все для того, щоб їх мешканці отримували якісні та доступні послуги», — зазначила Міністр під час передачі ключів від мобільних ЦНАП головам ОТГ.

Альона Бабак подякувала програмі «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами, Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією за комплексну та всебічну підтримку децентралізації в Україні. Та підсилення спроможності місцевого самоврядування надавати громадянам, які живуть в громадах якісні послуги. І висловила сподівання, що завдяки нещодавно підписаній Урядом додатковій Угоді наступні проекти в ОТГ будуть реалізовані.

«20 листопада Кабінет Міністрів України схвалив проект додаткової Угоди щодо продовження компоненту 2 програми «U-LEAD з Європою. Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку». А отже до кінця 2020 року всі заплановані заходи в рамках програми будуть впроваджені в Україні. І ми очікуємо, що за допомогою Програми будуть модернізовані понад 500 ЦНАП в тергромадах. Які в процесі об’єднання», — повідомила Альона Бабак.

 

 

 

Leave a Comment

Останні новини

П’ять магнолій посадили на “Алеї нескорених” у Хмельницькому

У хмельницькому сквері імені Тараса Шевченка рідні військовополонених і безвісти зниклих посадили п'ять магнолій на "Алеї нескорених".

8 години тому

На річці Горинь дільничний виявив браконьєра з сітками загальною довжиною близько 400 метрів

Поліцейський вчасно зупинив зловмисника, проте тому таки вдалось виловити більше 80 рибин.

12 години тому

На Хмельниччині СБУ викрила чергову схему ухилення від мобілізації

За даними слідства, голова однієї з районних ВЛК організувала схему вимагання грошових коштів з осіб, які підлягають мобілізації, за визнання…

13 години тому

У Хмельницькому комунальники мають відшкодувати майже 80 000 грн збитків власнику автомобіля, на яке впало дерево

Стягнути з Комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою виконкому Хмельницької міської ради на користь власника автомобіля Mercedes-Benz 69 043…

14 години тому

У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024

14 квітня Хмельницькому відбувся Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. У ньому взяли участь 48 учнівських мінікомпаній з 31 закладу професійної…

16 години тому

З добудовою двох нових енергоблоків Хмельницька АЕС стане безпечнішою: чому

На Хмельницькій АЕС наприкінці минулого тижня почали будувати два енергоблоки за американською технологією.

17 години тому