На Хмельниччини вздовж лісових насаджень облаштовують мінералізовані смуги

Лісівники Хмельницької області поводять весняні роботи з облаштування мінералізованих смуг поруч із лісами задля створення природного протипожежного бар’єру.

Про це Українському радіо Хмельницький розповів Анатолій Лобода, провідний інженер лісового господарства “Подільського лісового офісу” державного підприємства “Ліси України”.

Цьогоріч у філіях ДП “Ліси України” у Хмельницькій області, за його словами, планують облаштувати мінералізованих смуг на 610 гектарах. Також буде проведено догляд за раніше покладеними смугами на 1829 гектарах.

“Мінералізовані смуги – це ділянки землі шириною мінімум 70 см, з яких ґрунтообробними механізмами видалено наземні матеріали (траву, сухостій, гілля, чагарники тощо), що можуть стати причиною загоряння. Після чого поводиться оранка на певну глибину. Прокладаються такі смуги перед лісом вздовж доріг, залізниці, полів, населених пунктів. Регулярний догляд і розчистка мінералізованих смуг, мінімум двічі на рік, забезпечує утримання їх у належному стані”, – каже Анатолій Лобода.

За його словами, в нашій області найбільш пожежонебезпечними є хвойні насадження віком до 40 років, місця буреломів і вітровалів, молоді ліси на південних схилах, ліси з підстилкою, що швидко пересихає. В таких місцях мінералізовані смуги прокладають у першу чергу.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

54 хв. тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

5 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

5 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

7 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

8 години тому

На Хмельниччині жінка вилізла на телевежу, аби вчинити самогубство: її врятували патрульні

30 квітня до поліції надійшло повідомлення про те, що місцева жителька вилізла на телевежу та має намір вчинити непоправне.

8 години тому