На річці Південний Буг викрито порушників, які завдали збитків на понад 2 тис. грн

20 вересня 2019 року Хмельницький рибоохоронний патруль викрив два грубих порушення правил рибальства.

Близько 6 години інспектори викрили місцевих мешканців, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – трьома сітками. Інцидент стався на р. Південний Буг, в межах смт Летичів Летичівського району. Порушники виловили таку рибу: карась сріблястий – 29 екз., товстолоб – 1 екз., лящ – 1 екз., судак – 1 екз та плітка – 1 екз.. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 1 513 грн.

Складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову (три сітки) та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду за місцем скоєння правопорушення.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. У громадянина вилучено хватку та водні біоресурси (окунь – 14 екз. та плітка – 8 екз.). Завдано збитків у розмірі 918 грн. Адмінсправу за ч. 4 ст. 85 КУпАП буде направлено до Летичівського районного суду Хмельницької області для притягнення особи до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр судака становить 510 грн, товстолоба – 255 грн.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

20 хв. тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

3 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

3 години тому

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

21 годину тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

23 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

24 години тому