На річці Південний Буг викрито порушників, які завдали збитків на понад 2 тис. грн

128
Фото: .darg.gov.ua/

20 вересня 2019 року Хмельницький рибоохоронний патруль викрив два грубих порушення правил рибальства.

Близько 6 години інспектори викрили місцевих мешканців, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – трьома сітками. Інцидент стався на р. Південний Буг, в межах смт Летичів Летичівського району. Порушники виловили таку рибу: карась сріблястий – 29 екз., товстолоб – 1 екз., лящ – 1 екз., судак – 1 екз та плітка – 1 екз.. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 1 513 грн.

Складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову (три сітки) та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду за місцем скоєння правопорушення.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. У громадянина вилучено хватку та водні біоресурси (окунь – 14 екз. та плітка – 8 екз.). Завдано збитків у розмірі 918 грн. Адмінсправу за ч. 4 ст. 85 КУпАП буде направлено до Летичівського районного суду Хмельницької області для притягнення особи до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр судака становить 510 грн, товстолоба – 255 грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне