На Старокостянтинівщині розмір орендної плати за використання 77 га землі збільшено у 6 разів

Вживаються заходи щодо приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель комунальної власності.

На підставі рішення Старокостянтинівської районної державної адміністрації у 2007 році одному із фермерських господарств в оренду надано 77,5 га землі. Яка розташована на території Березненської сільської ради. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

За використання землі господарство сплачувало визначену сільською радою орендну плату в розрахунку 100 гривень за гектар ріллі. Що складало 7,7 тис грн у рік.

Водночас відповідно до вимог податкового та земельного законодавства розмір плати за землю цієї категорії тепер має бути значно більшим.

У зв’язку із цим, головним управлінням Держгеокадастру в області землекористувачу запропоновано внести зміни до договору та привести розмір орендних платежів у відповідність до вимог законодавства. Однак ці пропозиції залишились без реагування.

Тому, діючи на усунення виявлених порушень, місцева прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку.

Як повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк, рішенням господарського суду Хмельницької області позовні вимоги прокуратури щодо збільшення плати за землю підтримано та позов задоволено.

Відтак, завдяки реагуванню прокуратури, розмір надходжень до місцевого бюджету за використання цієї ділянки збільшено до понад 46 тис грн в рік.

Нагадаємо, що за втручання працівників Управління захисту економіки збережено 255 мільйонів бюджетних коштів. З початку 2019 року за втручання співробітників УЗЕ в Хмельницькій області відмінено 15 ризикових тендерів очікуваною вартістю 255 мільйонів гривень. Це стало можливим завдяки виявленим на стадії підготовки торгів порушенням в процесі перевірки документації, необхідної для участі у публічних закупівлях. Подальше укладання з такими підприємствами договорів могло призвести до розтрати державних коштів.

Leave a Comment

Останні новини

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

3 години тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

3 години тому

Прокуратура через суд повернула громадам Шепетівщини землі природно-заповідного фонду, які потрапили у «приватні руки»

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури домоглися у судовому порядку повернення у власність громад земель природно-заповідного фонду вартістю понад 58 млн грн.

7 години тому

У Хмельницькому сталася ДТП, у якій травмувалась пенсіонерка

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 травня, близько 20:00 години по вул. Подільській.

8 години тому

“Бізнесу вигідно наймати ветеранів: їх завтра не мобілізують”, — головні тези з форуму для підприємців

Для 39,4% ветеранів, чинних та майбутніх, одна з головних проблем у цивільному житті — труднощі з пошуком роботи.

9 години тому

Розподіл електричної енергії споживачам відновлено

За інформацією НЕК «Укренерго» станом на 09:00 ранку ситуація в енергосистемі стабілізувалась, дію графіків аварійних відключень та обмеження споживання електричної…

10 години тому